fredag 8 april 2011

Ansjovisbullar

 (f. 6 pers.)

50 gr. smör
2 dcl. fint stötta skorpor
12 ansjovisar
25 gr. kalvstek
2 ägg
1/4 tsk. socker
6 dcl. mjölk

Till formarna: 1 msk. smör (20 gr.), 2 msk. stötta skorpor

Till garnering: 2 hårdkokta ägg

BEREDNING: Smöret skiras och blandas med de stötta
skorporna. Ansjovisarna rensas, urbenas, hackas fint och
tillsättas jämte den fint hackade kalvsteken. Äggen vispas med
sockret och ihällas. Mjölken kokas upp och slås het på massan,
som därefter omröres väl. Den fylles i små, smorda och
brödbeströdda pastejformar samt gräddas i ugnen omkr. 15 min.
Bullarna stjälpas upp på runt serveringsfat, garneras med de
hackade äggen och serveras som frukosträtt med konserverade
ärter, blandade med 1 msk. kallt smör.

Ur Iduns Kokbok, 1911, Projekt Runeberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar