(PICNICS.)
Då man beslutat sig för att göra en utflykt i det gröna,så uppstår hos husmodern genast den tanken: "hvad skall jag bringa med mig för något att äta som passar bäst."Emedan mången husmoder, föröfrigt skicklig kokerska, ofta står alldeles rådvill vid besvarandet af denna fråga, vilja vi här i korthet gifva några vinkar, som kanhända kunna vara till stor nytta vid förekommande tillfälle:
Tag alltid med två korgar, en för matvarorna och den andra för duktyget och matkärlen, omfattande en bordduk, servietter, handdukar, tallrikar, koppar och tefat, knifvar,gafflar och skedar, en citronklämmare, en "can" öppnare, ett bleckspann för vatten, en flaska grädde, citroner, apelsiner eller annan frukt; en stekpanna, en kaffepanna, tillräckligt brändt och malet kaffe; salt peppar, ättika; socker och senap; smör.Korgarnes packning bör göras omsorgsfullt, så att ingenting onödigt bräckes sönder eller vältes omkull.
Beträffande "matsedeln", så kan man allt efter tycke och smak, råd och lägenhet, göra sitt urval bland följande
rätter, hvilka alla mer eller mindre väl lämpa sig för utflygter i det gröna:
Stekt kallkyckling, kall skinka, rökt och konserverad lax, sardiner, anjovis, kall oxtunga, hårdkokta ägg,
köttbullar, kräftor, färska potatis, "sandwiches", råg- hvete och Graham bröd, marmelad, tomatos, gurkor, sillsalat, inlagd sill, frukt och cake, gelee.
Ur PRAKTISK ILLUSTRERAD KOK-BOK FÖR SVENSKARNE I AMERIKA.
Digitaliserad och publicerad av Projekt Runeberg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar