söndag 6 mars 2011

Rostade höns

En stor väl rengjord höna gnides inuti med peppar och salt. Fylles med följande stoppning:
Brödkanter, upplösta i varm mjölk, litet smält smör, salt,
peppar, mejram, och 2 äggulor blandas tillsammans.
Hönan fylles, hopsys, lägges i en långpanna, bestrykes med smör,
äppelbitar instoppas i kräfvan, insättes i ugnen, öfveröses
ofta med litet vatten samt med såsen. När den är halfstekt,
tillsättes salt och peppar efter smak. Serveras med
stoppningen och brynt potatis. En annan stoppning,
risgrynsstoppning, beredes på följande sätt: Halsbiten, lefvern och kräfvan kokas i vatten, upptages och hackas mycket fint. 1 kopp risgryn kokas i buljongen. Köttet röres i risgrynen med en
finhackad lök samt kryddas efter smak.

Ur: Praktisk Illustrerad KOK-BOK för Svenskarne i Amerika 1899. Digitaliserad av Projekt Runeberg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar