fredag 18 mars 2011

Sillbullar och laxlåda

6 sillar, smör, mjölk, skorpor, peppar.
Sillarne urvattnas och rensas ifrån ben, hackas samt blandas
med stötta skorpor, ägg, mjölk och peppar. Af massan
formas små bullar, som rullas i rifvet eller stött bröd och stekas
i smör eller annat fett. Sillbullarne uppläggas i hög och
garneras med potatis; serveras med korint-sås.

Laxlåda. — Salt lax skuren i tunna skifvor och med
sältan urdragen, mjölk, oliver eller kapris, smör, ägg, grädde,
peppar. Laxfileterna skäras i 3 delar, dessa rullas ihop öfver
fingret och ställas i en smord låda, 1 oliv sättes i hvarje rulle,
eller ock fylles den med kapris eller finskuren kokt potatis,
ägg och grädde vispas tillsammans, peppras, hälles öfver och
litet rifvebröd strös på, små smörbitar läggas derpå och lådan
ställes i ugn att gräddas. Man kan äfven helt enkelt skära
laxen i strimlor, lägga dem korsvis på hvarandra i lådan,
hälla äggblandningen derpå o. s. v. 

Laxlådan verkar intressant! Ur PRAKTISK ILLUSTRERAD KOK-BOK FÖR SVENSKARNE I AMERIKA. 1899

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar